top of page
IMG_4665[1].JPG

VAN KLEI TOT KOPJE

Je bestelt een een kopje in onze webshop en kan al niet wachten om ‘s morgens bij de eerste zonnestralen een espresso te nippen uit je nieuwe servies en je dag vol energie en zin te starten. Fantastisch! Eerst moeten we wel nog enkele stappen doorlopen voor het zover is. Van bestelling tot verzending rekenen we 5 tot 6 weken.

 

 

DRAAIEN

We wegen de juiste hoeveelheid klei af en centreren die klei op onze draaischijf. Dat is even oefenen, maar intussen voelen we de klei perfect aan. Eens de klei perfect in het midden van de schijf ligt, kunnen we de vorm beginnen maken.

Zijn we tevreden, dan halen we je bestelling van de draaischijf en laten we het enkele dagen drogen. Eens de klei wat leerachtig aanvoelt, gaan we ‘afdraaien’. Dat betekent dat we een mooie voet draaien aan het stuk en overtollige klei verwijderen. Zo wordt het geheel niet zwaarder dan het hoeft te zijn.

AAN DE BAK

Na deze stap moet de klei nog even verder uitdrogen (1 week/ cm klei) voor je stuk de eerste keer gebakken kan worden. Die eerste ontmoeting met de oven noemen we de biscuitbak. Er wordt nog geen glazuur aangebracht en de oven wordt tot 950 of zelfs 1020 graden gestookt, dit proces inclusief afkoelen duurt 24 uur.

Na deze eerste bak, gaan we glazuren, het aanbrengen van de vloeibare glaslaag op de biscuit gebakken klei. We werken met verschillende glazuur/klei collecties die je eindeloos kan combineren met de vormen. De gekozen klei wordt met de hand bechilderd met de glazuur van uw keuze.

Zijn er voldoende stukken geglazuurd om de oven te vullen, dan gaan we opnieuw aan het bakken, dit proces inclusief afkoelen duurt opnieuw 24 uur Deze tweede bak gebeurt op een nog hogere temperatuur 1220 tot 1280 graden. Dat zorgt ervoor dat het glazuur zich hecht aan de klei en de scherf ook waterdicht is.

 

 

INPAKKEN EN OPSTUREN

Eens je bestelling afgekoeld is, maken we het klaar voor verzending.

Eens veilig ingepakt, vertrekt het je richting uit. Klaar voor die espresso in het ochtendlicht.

 

Creatie

 

Levering

Levering aan huis in Frankrijk Metropolitan (vaste land), België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Italiê.

 

Voor een verzending naar een ander land, gelieve een bericht te sturen voor prijsopgave via het contactformulier.

 

Een deelname in de leverings-/ verpakkingskosten zal u worden gevraagd volgens grootte van uw bestelling, De verzending wordt gratis vanaf 200€ voor binnenlandse verzendingen Frankrijk (Metropolitan), en vanaf 250€ voor het buitenlandse verzendingen binnen Europa.

Bestellingen uit stock worden binnen 5 dagen na ontvangst van de betaling verstuurd.

Voor bestellingen op maat zijn er 4 weken te rekenen omdat het om een intensief manueel productieproces gaat.

IMG_4490[1].JPG
bottom of page